In het dorpshuis De Terp te Schettens is zaterdag het speciaalbier Kolonel Skelte gelanceerd. Niemand minder dan kolonel Schelte van Aysma (1578-1637) kwam voor deze gelegenheid het eerste speciaalbiertje in ontvangst nemen.

SCHETTENS Volgens deze ‘edelen manhaften’ strijder, smaakte het biertje met de naam Kolonel Skelte uitstekend. Voor deze gelegenheid was acteur Raymond Muller bereid gevonden zich als de 17e eeuwse kolonel te verkleden. Muller speelde hem ook in 2018 tijdens het succesvolle Skeltemania in hetzelfde dorp. Het speciaalbier wordt gebrouwd door de Grutte Pier brouwerij in Bartlehiem. Het is een zogenaamd Amber bier, passend bij de strijd die Schelte heeft geleverd. Via Kerkovernachting.nl is het bier te koop of via mailadres kerkovernachting@gmail.com

Het is een initiatief van Kerkovernachting, de eerste kerk in Nederland waar je kunt overnachten. Gasten kunnen tijdens het reserveren aangeven of ze er ook een speciaalbiertje bij willen.